GASTRONOMÍA

De todos é sabido que o Entroido é o preludio da Coresma e que é unha escusa para excederse, incluso na comida, antes das restricións que impón a tradición cristina nesta época do ano.

Pero que se come polo mundo adiante na época de Entroido??? Pois para mostra un botón:

 BARRANQUILLA (COLOMBIA):

ALEGRÍAS CON COCO E ANÍS: en realidade é típico calquera sobremesa con coco.

COCOTERO

BASILEA (SUÍZA):

BASLER MEHLSUPPE (sopa de fariña): feita con fariña tostada, caldo de carne, viño tinto e manteiga.

WÄJE (pastel de cebola e queixo): que consiste nun pastel salgado feito ao forno.

FASTENWÄHE: galleta con forma de pretzel, sen azucre, enriquecida con leite e manteiga e espolvoreada con comino.

FASTENWÄHE

BOHEMIA (REPÚBLICA CHECA):

BOZÍ MILOSTI: boliños doces fritos ou ao forno, recheos de noces ou requeixo con marmelada de ameixa.

BUÑUELOS fritos en manteiga clarificada, recheos de marmeladas caseiras e espolvoreados con azucre glass.

BOZÍ MILOSTI

COLONIA (ALEMANIA):

KÖLSCH: as rúas énchense de xente disfrazada que soe beber esta cervexa típica de Colonia.

KÖLSCH

NIZA (FRANCIA):

SOCCA: consiste nunha especie de filloa crocante, feita de fariña de garavanzos, cociñada en forno de leña e que se come cortada en rombos.

GANSAS: moi parecidas ás orellas son uns lazos de fariña e manteiga, cun toque cítrico, cubertos de azucre glass.

SOCCA

NOTTING HILL:

JERK CHICKEN: Ao ser un entroido baseado na cultura caribeña o prato principal é  unha receita xamaicana de polo adobado con especias e servido con salsa barbecue ..

JERK CHICKEN

NOVA ORLEANS (LUISIANA-EEUU):

KING CAKE: parente do noso roscón de Reis está cuberto con azucre pintada das cores típicas do Mardi Gras (púrpura, dourado e verde).

BEIGNETS: feitos cunha masa similar á do donut, que se corta en cadrados, fritida e cuberta de azucre glass.

KING CAKE

ORURO (BOLIVIA):

PUCHERO: con arroz branco ou khaja, chuño, dous tipos de carne (vaca e cordeiro) e salsa ají amarelo (con cebola e allo). De guarnición: patacas e peras cocidas en auga con azucre, canela e clavo.

TIMPU O TÌMPU: carne fervida no seu propio caldo, con diferentes verduras e ají amarelo, acompañado de arroz, papa cocida e chuño.

PUCHERO

RIJEKA (CROACIA):

RAPSKA ou RABSKA: aínda que é típica todo o ano, trátase dunha torta similar á tarta de améndoa, con monda de laranxa e limón relados.

LIMÓN

RÍO DE JANEIRO (BRASIL):

BARREADO: carne de vaca, adobada con allo, comino e loureiro. Cocíñase con touciño e cachaça nunha pota de barro alta e grande, tapada cunha masa feita de fariña e auga. Este guiso cocíñase días antes para que as mulleres tamén poidan gozar da festa.

FILHÓ: Levado polos portugueses ao nordeste do país. Feito de fariña de trigo e ovos. Cómense con azucre, canela ou mel de engenho (mel de cana).

TOUCIÑO

VENECIA (ITALIA):

FRITTOLE: especie de bolo de vento feito a base de leite, fariña, ovo, manteiga, uvas e piñóns aromatizado con grappa (augardente italiana), frito en aceite.

GALANO: moi similar ás orellas, pero de forma rectangular ou romboide  e cos bordes rizados.

CASTAGNOLE: reciben este nome porque a súa forma é similar a unha castaña. Están feitos cunha masa entre bolo de vento e rosquilla frita e rebozados en azucre.

CASTAGNOLE

ERA VISTO QUE HAI MOITO  LARPEIRO POLO MUNDO …

Scroll al inicio